Maittavaa ruokaa edullisesti

Hyvää ruokaa saa tehtyä myös kukkaroystävällisesti. Täältä löydät maittavia reseptejä säästäväiselle kokille!

Hernepestopasta

Tämä helppo, edukas hernepestopasta on nopea ja yllättävän kermainen pasta, vaikka mukana ei ole tippaakaan kermaa! Kokeile ja ylläty – saat samalla ihanan annoksen luonnon omaa yrttienergiaa!

Ainekset

4 annosta
2 kynttä valkosipulia
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 ruukku Vihreä Keiju lehtipersiljaa
3 rkl sitruunan mehua
4 rkl kapriksia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
400 g pastaa

Valmistusohjeet

30 min
  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen.
  2. Sulata pakasteherneet.
  3. Kuori ja paloittele valkosipulit, ja lisää ne blenderiin yhdessä muiden raaka-aineiden kuin kapristen kanssa. Säästä hieman siemeniä ja herneitä koristeluun. Sekoita tasaiseksim, kermaiseksi pestoksi!
  4. Tarjoile pasta pestoon sekoitettuna, kapriksilla ja lehtipersiljalla koristeltuna. Kaprikset tuovat myös kaivattua suolaisuutta mukaan, ja halutessasi voit lisätä lisää sitruunan mehua.
  5. Herkuttele!