Ensimmäinen suomalainen kasvihuoneviljelmä, jolle myönnettiin IP Sigill ilmastosertifikaatti

Vihreäkeijun sydämessä sykkivät tuoreet teot, jotka syntyvät herkillä tuntosarvilla sekä uutteralla uteliaisuudella ja kekseliäisyydellä. Pidämme tärkeänä, että yritystoiminta on kilpailukykyinen ja kannattavaa toimintaa, joka ottaa viljelyssä huomioon kiertotalouden, ympäristöystävällisen energiakäytön ja tehokkaan viljelymuodon. IP Sigll ilmastosertifikaatti on osoitus, että olemme onnistuneet meille tärkeissä asioissa.

IP Sigill + ilmasto standardin pääpaino ovat elintarviketurvallisuudessa ja tuotannon ympäristövaikutuksissa. IP-standardin omistaa ja sitä hallinnoi ruotsalainen Sigill Kvalitetssystem AB. Lisätietoja löytyy osoitteessa www.sigill.se. Suomessa standardiin liittyvät asiat hoitaa Puutarhaliitto, lisätietoa.

Vihreäkeijun salaatit kasvavat Honkajoen Kirkkokallion energiapuistossa

Vihreäkeijun Honkatarhojen kasvihuoneet (4 ha) sijaitsevat Honkajoen Kirkkokalliolla, jossa yritykset tuottavat yhdessä bioenergiaa. Kirkkokalliolla pyritään välttämään jätteen muodostumista ja kaikki hyödynnettävissä oleva käytetään tavalla tai toisella ennen kuin ne päätyvät jätteeksi. Ilmasto kiittää ja yhteistyö tuo yrityksille säästöjä.

(lisätietoa: Kirkkokallion energiapuisto )

Tiivis yhteistyö konsernin sisällä tärkeää

Vihreäkeijun arvomaailma perustuu puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin ja siihen että kuluttaja voi aina luottaa tuotteeseen. Viljelyssä käytämme biologista torjuntaa ja kastelussa käytettävä vesi kierrätetään uudestaan kasvien käyttöön. Kasvihuoneiden toiminta on paljon automatisoitua, mutta ihmisen läsnäolo on välttämätöntä kasvihuoneilla. Henkilökunta pitää huolen siitä, että tuotteet ovat aina puhtaita, siistejä ja houkuttelevia. Tiivis yhteistyö konsernin yritysten välillä ja osaava henkilökunta ovat voimavaroja, joista ei tingitä.

Olemme osa Laihian Mallas -konsernia, joka on 1910 perustettu perheyhtiö.

Honkatarhat Oy:n viljelypinta-ala on 4,1 ha ja Pöytyällä sijaitsevan Kyröntarhojen pinta-ala on noin 2,7 ha

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Tomi Levonen
0400 148194
tomi.levonen@vihreakeiju.com