Jääsalaatti on tämän hetken suosituin salaatti. Se on rapea ja hauska rouskuteltava, josta loihdit runsaan houkuttelevia salaatteja. Perussalaatti, joka soveltuu moneen käyttötarkoitukseen.
Jääsalaatti kestää myös nopean lämmittämisen ja esimerkiksi wok-vihanneksena se on vertaansa vailla. Jääsalaatti sisältää monia terveydelle hyödyllisiä hiven- ja kivennäisaineita sekä useita vitamiineja. Vihreä Keijun jääsalaatit tuotetaan Kyröntarhojen Marttilan toimipisteessä ja Honkatarhoilla, Honkajoen energiapuistossa.
Jääsalaatti myydään 100 g pakkauksissa sekä kilotavarana 2 kg ja 4 kg laatikoissa.
Viljelijä: Honkatarhat Oy, Kyröntarhat Oy (Marttila)
TIESITKÖ, ETTÄ…
🌿 Tuotantomme Honkatarhoilla on IP Sigill ilmastosertifioitu.
🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Lämpöenergian lähteenä käytämme Honkatarhoilla hukkalämpöä, joka on peräisin alueen toisen yrityksen lauhdelämmöstä
EAN: 6430061750004
Kierrätys: Pakkaus on OPP-kalvoa ja voit laittaa sen muovin kierrätykseen
Löytyykö tämä Vihreä Keijun tuote oman kauppasi valikoimasta?
Mikäli ei löydy, niin jätä toive kauppasi henkilökunnalle ja hoidetaan asia kuntoon!
Voit myös jättää toiveesi täältä:
> www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle
Jääsalaatti on vanha ja perinteinen salaattilajike, joka on peräisin Välimeren alueelta. Se on salaattijalostuksen tulos - jääsalaatti on kerivän salaatin ja lehtisalaatin risteytys. Nimensä se on saanut kyvystä säilyä pitkään viileässä ja kylmässä.
Jääsalaatti on rapealehtinen ja kestävä salaatti. Sen lehdet kasvavat avoimena kasvustona, toisin kuin kiinteässä salaattikerässä, joka tekee pallomaisen pään. Tämä lehtevä ja rapea salaattilajike tuo ryhtiä salaattisekoituksiin tai leivän päälle. Rapeutensa ansiosta se ei nuupahda yhtä nopeasti kuin pehmeälehtiset salaatit. Maultaan jääsalaatti on mieto, mehukas ja hieman makeahko.
Jääsalaatti sopii mainiosti muiden salaattien kanssa erilaisiin salaattisekoituksiin antamaan jämäkkyyttä sekä parantamaan suutuntumaa. Jääsalaatti kestää myös jonkin verran lämmitystä, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi lämpimiin voileipiin tai vaikka wokkeihin. Jääsalaatti on yleinen lisuke myös hampurilaisissa. Kokeile sitä esimerkiksi kylmien pasta-, kana- tai kylmien riisisalaattien ainesosana. Voit lisätä salaattia myös vihersmoothieen. Se tuo juomaan raikkautta ja kaunista vihreää väriä.
Jääsalaatti säilytetään +2–5 asteessa, kosteassa ja haihtumiselta suojattuna. Kotona paras paikka on jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa, jossa salaattia kannattaa säilyttää sen omassa pussissa tai muovipussissa. Pussi pitää salaatin sopivan kosteana ja suojaa kuivumiselta. Salaatti pysyy näin hyvänä ja rapeana.
Vältä säilyttämästä jääsalaattia hedelmien, erityisesti omenoiden, kanssa samassa laatikossa jääkaapissa. Hedelmistä vapautuu etyleeniä, joka voi nopeuttaa salaatin kellastumista.
Huuhtele jääsalaatti varoen ja anna sen kuivua esimerkiksi talouspaperin päällä.
Jääsalaatin säilyvyys ja monikäyttöisyys tekee tästä salaatista Suomen suosituimman salaatin. Sen raikas maku, rapeus ja muhkea rakenne säilyvät pidempään kuin joidenkin muiden salaattilajikkeiden.