Sitruunamelissa
Tiesitkö, että sitruunamelissaa on pidetty muinoin kansanlääkinnässä rauhoittavana ja verenpainetta alentavana yrttinä. Sen sitruunainen maku ja tuoksu antavat ihanan aromin niin juomiin kuin makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien maustajaksi. Toki se sopii koristeeksikin, mutta tiesitkö, että se sopii myös lämpimien ruokien maustamiseen, kuten kalan ja kanan seuraksi.
Vadelma-sitruunamelissajäätelö
Itse tehdyt jäätelöt ovat ihania, sillä ne voit maustaa juuri sellaiseksi kuin haluat. Kevääseen ja kesään sopiva jäätelö on maustettu vadelmilla ja raikkaalla sitruunamelissalla. Tämä muutamasta raaka-aineesta valmistettu jäätelöresepti kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Vaahdota kuohukerma.
Lisää joukkoon makeutettu kondensoitu maito ja sekoita. Käytä mieluiten kohmeisia vadelmia ja lisää joukkoon. Hienonna sitruunamelissa ja lisää muiden ainesten kanssa. Sekoita, kunnes vadelmista irtoaa makua ja väriä. Laita pakastimeen foliolla tai kelmulla suojattuna. Jäätelö on valmista nautittavaksi seuraavana päivänä.
Vinkki! Kokeile myös muita marjoja ja yrttejä.
Tämä resepti on yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Katso videolta miten itse valmistettu jäätelö valmistuu