Minttu ja viherpuuro
Tervetuloa yrttikoulun pariin! Tutustu minttuun ja tee raikas viherpuuro Hellapoliisin ohjeilla. Yrttinä minttu onkin jo monille tuttu. Se saa makunsa mentonista eli minttuöljystä, ja on ihanan lempeän makuinen. Se sopii muun muassa riista- ja jälkiruokiin sekä leivontaan ja maistuu hyvältä myös teenä nautittuna.
Vahvaa minttua käytetään puolestaan paljon muun muassa aasialaisissa ruoissa, mutta myös riistaruoissa. Siinä on paljon rautaa ja C-vitamiinia.
Katso videolta miten viherpuuro valmistuu. Voit hyödyntää myös muita yrttejä tai jopa salaatteja puurossa. Herkullisia hetkiä päivääsi!
Yrttinen viherpuuro
Viherpuuro sisältää muiden herkullisten ainesten lisäksi luonnon omaa vihreää, ihanaa minttua. Voit valmistaa puuron jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan aamua. Mikäli puurosta tulee liian paksu, voit ohentaa sitä maustamattomalla jogurtilla tai omenasoseella.

Laita kauramysli kulhoon.
Laita maustamaton jogurtti, omenasose ja minttu, sekä hunaja tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi vaaleanvihreäksi soseeksi. Sekoita sose myslin joukkoon ja tarkista maku. Voit lisätä joukkoon halutessasi hunajaa. Anna puuron vetäytyä muutama tunti tai yön yli.
Koristele puuroannos tuoreilla marjoilla ja mintulla tai vahvalla mintulla.
Nauti kylmänä!