Basilika
Perinteinen basilika on tunnettu vahvoista, vihreistä ja kiiltävistä lehdistä sekä valloittavan voimakkaasta tuoksusta. Basilikalajikkeita on kymmeniä erilaisia, joiden lehdet voivat olla suuria, pieniä, kähäriä tai punaisia. Suuret ja pehmeät lehdet sisältävät eteerisiä öljyjä, jotka synnyttävät lempeän aromin. Vahvatuoksuinen basilika sopii moneen ruokaan. Erityisesti se tunnetaan Italian keittiöstä, mutta on tuttu myös Aasian keittiöissä. Basilikasta syntyy maukas salaatinkastike tähänkin taivaallisen hyvään vihersalaattiin.
Katso videolta miten Hellapoliisin Green goddes salaatti syntyy ja poimi resepti
Green Goddes -salaatti
Green Goddes on ihana vihersalaatti, jonka hapokkuus on monille tuttu mummon kurkuista. Jos siis pidät niistä, pidät myös tästä salaatista. Salaatti sopii monen ruoan seuraksi. Tarjoa vaikka grilliruoan, paistetun lihan, kalan tai kanan kanssa.

Leikkaa keräkaali ohuiksi suikaleiksi.
Leikkaa kurkku tai avomaankurkut ensin ohuiksi viipaleiksi ja siitä pieniksi kuutioiksi.
Paloittele Mix-salaatti ja jääsalaatti.
Hienonna ruohosipuli.
Laita ainekset laakeaan salaattikulhoon.
Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
Laita ne leikkurinterällä varustettuun kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää basilika, puristettu sitruunanmehu, oliiviöljy, suola, riisiviinietikka ja pähkinät. Pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita salaattiainesten joukkoon ja anna maustua hetki. Ripottele halutessasi pinnalle pähkinöitä ja ravintohiivahiutaleita.
Tarjoa!