Viinisuolaheinän punertavat lehdet maistuvat miedosti happamalta ja suolaiselta. Se sopii hyvin erilaisiin salaattisekoituksiin. Voimakas ja upea mausteyrtti – käytä rohkeasti, mutta pienissä määrin.
Viljelijä: Keiju-tarhat Oy
Säilyy parhaiten viileässä.
Vinkki: Kokeile juustojen kanssa
TIESITKÖ, ETTÄ…
🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.
🌿 Tuotantomme on IP Sigill Kasvikset + Työehdot sertifioitu.
Löydä uusia käyttövinkkejä makuparien avulla.
lohi, kirjolohi, siika sekä graavattuna, keitettynä + grillattuna | savukalat | savustettu possu ja lammas | kana, kaikissa muodoissa | kesäkurpitsa ja munakoiso | herneet ja pavut | kaikki kasvisruoat | hauki, ahven
EAN: 6430061760478
Kierrätys:
Löytyykö tämä Vihreä Keijun tuote oman kauppasi valikoimasta?
Mikäli ei löydy, niin jätä toive kauppasi henkilökunnalle ja hoidetaan asia kuntoon!
Voit myös jättää toiveesi täältä:
> www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle
Viinisuolaheinä eli punahierakka on suhteellisen uusi tuote kaupan tuoreyrttien ja salaattien joukossa, mutta se on nopeasti löytänyt tiensä ruoanlaiton keskiöön. Sitä käytetään salaateissa ja kalaruokien kastikkeiden osana, ja se on erityisen suosittu ranskalaisessa keittiössä. Viinisuolaheinä on lehtivihannes, joka lähtee kasvuun varhain keväällä.
Kirkkaanvirheät lehdet ja punaiset lehtiruodit tuovat vaihtelua perinteiseen vihreään tuoresalaattiin sekä maun että koristelun vuoksi. Viinisuolaheinän lehtiruusuke kasvaa jopa 15-40 cm korkeaksi, ja sen viehättävän ulkonäön ansiosta se sopii myös kotiin ruukkuun viherkasvin lailla.
Kaupasta ostettu viinisuolaheinä säilyy parhaiten viileässä, mutta sen voi myös istuttaa ruukkuun tai puutarhaan. Käytä viinisuolaheinästä ensin yrtin uloimmat ja isoimmat lehdet, silloin uutta kasvua pääsee syntymään.
Pienenä määrinä viinisuolaheinän sisältämä oksaalihappo on vaaratonta, mutta sydänsairauksista, reumasta ja munuaisvaivoista kärsivien tulisi välttää oksaalihappoa sisältävien kasvisten syömistä.
Viinisuolaheinän punertavat lehdet maistuvat miedosti happamalta ja suolaiselta. Sen maku johtuu lehtien ja varsien sisältämästä oksaalihaposta, jota löytyy myös mm. raparperista ja ketunleivästä. Maultaan viinisuolaheinä muistuttaakin hieman luonnossa kasvavia ketunleipiä. Se sopii hyvin erilaisiin salaattisekoituksiin antaen kirpeän raikasta makua, jolloin esimerkiksi sitruunan ja etikan määrää kannattaa annoksissa vähentää. Kokeile tätä voimakasta ja upeaa mausteyrttiä rohkeasti, mutta pienissä määrin. Viinisuolaheinä sopii erityisesti kylmiin kastikkeisiin, esimerkiksi kalan kanssa. Sitä lisätään vasta lopuksi lämpimiin ruokiin, kuten keittoihin.