Lehtipersiljan maku on tavallista persiljaa voimakkaampi ja se sopii perusyrttinä monen ruoan maustajaksi. Lehtipersilja sopii hyvin yhteen sipulin, ruohosipulin ja valkosipulin kanssa. Sen maku muistuttaa korianteria. Lehtipersilja lisätään lämpimään ruokaan pariksi minuutiksi kypsennyksen loppuvaiheessa vapauttamaan arominsa, jotta sen maku lämmön vaikutuksesta hiukan ”pehmenee”
Viljelijä: Keiju-tarhat Oy
Säilyy parhaiten viileässä.
Vinkki: voimakkaampi maku kuin tavallisessa persiljassa.
TIESITKÖ, ETTÄ…
🌿 Kasvien kastelussa käytämme suljettua vesikiertoa suoraan kasvien juuristolle. Ylimääräinen kasteluvesi otetaan talteen ja kierrätetään uudestaan. Suljetun vesikierron ansiosta vettä kuluu vähemmän eikä lannoitteita pääse maaperään.
🌿 Viljelyssä hyödynnämme biologista torjuntaa niin, että kasvihuoneillemme syntyy mahdollisimman hyvä ja luonnollinen ekosysteemi tuholaisten ja torjuntaeliöiden välillä.
🌿 Käytämme Suomessa valmistettuja ruukkuja, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovia. Ruukkujen hiilijalanjälki on 50 % pienempi kuin uudesta raaka-aineesta valmistetun.
🌿 Tuotantomme on IP Sigill Kasvikset ja IP Työehdot sertifioitu.
Löydä uusia käyttövinkkejä makuparien avulla.
varhaiskaali| herkkusienet | portobello | valkosipuli | ankka | karitsa | kaura- ja ruissuurimot | (uudet) perunat | sipulit | maissi
EAN: 6430061760447
Kierrätys: Pakkaus ja ruukku lajitellaan muovin kierrätykseen.
Löytyykö tämä Vihreä Keijun tuote oman kauppasi valikoimasta?
Mikäli ei löydy, niin jätä toive kauppasi henkilökunnalle ja hoidetaan asia kuntoon!
Voit myös jättää toiveesi täältä:
> www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle
Lehtipersilja, eli silopersilja on kiharaista kähäräpersiljaa uudempi tulokas.
Välimeren alueelta kotoisin oleva raikas lehtipersilja on suosittu yrtti esimerkiksi Italian, Ranskan ja Lähi-idän keittiöissä. Suomalaisille kasvimaille persilja on löytänyt tiensä monien muiden välimerellisten yrttien tavoin luostarien ansiosta. Keskiajalla persiljasta käytettiinkin uskonnolliselta kuulostavaa nimitystä ”pietarslija”, mikä viittasi apostoli Pietariin.
Lehtipersiljan maku on tavallista persiljaa voimakkaampi ja se sopii perusyrttinä monen ruoan maustajaksi. Sitä voidaan käyttää kuten tavallista persiljaa, mutta sen maku on perinteistä persiljaa vahvempi, syvempi ja muistuttaa vähän korianteria. Ulkonäöltäänkin lehtipersilja muistuttaa korianteria. Lehtipersiljalla voi siis hyvinkin ruoanlaitossa korvata korianterin. Lehtipersiljan voi käyttää silputtuna varsiaan myöden. Kovettuneemmat varret voi myös laittaa kokonaisina hetkeksi vaikkapa kasvisliemen tai keiton sekaan antamaan makua.
Niin kalan, lihan kuin kasvisten pariin sopiva lehtipersilja maustaa mainiosti suomalaiset suosikkiruoat, kuten lihapullat ja lohen.
Lehtipersilja lisätään lämpimään ruokaan pariksi minuutiksi kypsennyksen loppuvaiheessa vapauttamaan arominsa, jotta sen maku lämmön vaikutuksesta hiukan ”pehmenee”.
Parhaimmillaan lehtipersiljan maku pääsee esille tuoreena. Lisää siis lehtipersilja lämpimiin ruokiin vasta kypsentämisen loppuvaiheessa, jotta sen aromit ehtivät vapautua, mutta väri pysyy kauniina.
Korianterin sijaan voit kokeilla maultaan miedompaa lehtipersiljaa.
Vinkki: Perinteistä persiljaa sileämpilehtinen lehtipersilja sopii loistavasti vihersmoothieen tuomaan raikkautta ja ravinteita.
Säilytä lehtipersilja kotona jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa.
Jos istutat lehtipersiljan ja pidennät sen käyttöikää esimerkiksi parvekkeella, se saattaa loppukesästä tehdä korkean kukkavarren, joka kannattaa leikata pois, jotta kasvi tekisi enemmän lehtiä.