Vihreä Keijun makutesti

makutesti

Vihreä Keiju teki keväällä 2022 makutestin kuuden eri basilikan välillä. Sokkotestiin osallistui 15 maistelijaa ja tuloksena 78 % valitsi Vihreä Keijun basilikan testin voittajaksi.

Tiesitkö, että basilikalajikkeita on kymmeniä erilaisia? Lehdet voivat olla suuria, pieniä, kähäriä ja punaisia. Perinteinen basilika on tunnettu vahvoista, vihreistä ja kiiltävistä lehdistä sekä valloittavan voimakkaasta tuoksusta. Suuret ja pehmeät lehdet sisältävät eteerisiä öljyjä, jotka synnyttävät lempeän aromin.

Vihreä Keijun sokkomakutestin voittaja sai kehuja voimakkaan ja miellyttävän aromin ansiosta. “Tässä todellakin maistuu aito basilika“.  Voittajan suuret aromikkaat lehdet myös tuoksuivat, jota maistelijat arvostivat. Sokkotestin osallistujat myös hämmästelivät basilikoiden makueroja. Yllätyksenä oli, että muutamassa basilikassa ei ollut juurikaan mitään makua ja osassa aromit olivat hyvinkin miellyttävät.

Basilika on tuttu erityisesti Välimeren keittiöstä, mutta alkujaan peräisin kuitenkin Aasian ja Afrikan trooppisista osista. Italialaista ruokaa ei voi kuvitella ilman basilikaa. Se on peston pääraaka-aine, pastayrtti ja tomaattiruokien itseoikeutettu maustaja. Sitä käytetään usein valkosipulin kanssa. Basilikan maku sopii munaruokiin, salaatteihin ja sellaisenaan leivän päälle. Basilikan maku on mieto, joten voit käyttää sitä runsaasti.