Rafkin battle -aamupala

Rafkin Battle asettaa vastakkain kaksi sukupolvea Rafkineita – isoisä Dennis ja pojanpoika Ruben ottavat mittaa aamupalan, lounaan ja välipalan valmistuksessa. Team Champ eli Ruben Rafkin kokkaa nuoren urheilijan innolla ruokaisaa, mutta terveellistä suuhunpantavaa Champin herkkusienistä, kun taas Team Vihreäkeiju eli Dennis Rafkin laittaa vanhemman valtiomiehen ottein herkuttelijalle sopivaa gourmeeta tuoreilla Vihreäkeiju-yrteillä maustettuna. Rafkin Battle on rennolla asenteella valmistettua ruokaa ja hyväntahtoista herjanheittoa!

Battle alkaa aamupalan valmistuksella

HERKKUSIENIMUNAKAS – Team Champ -Ruben

Ruben Rafkinin helppo herkkusienimunakas syntyy käden käänteessä vaikkapa aamupalaksi. Lätkän ammattilainen tarvitsee reilusti energiaa heti aamusta, joten ruokaisalla munakkaalla päivän saa käyntiin kunnolla. Tuoreet yrtit kruunaavat annoksen!

3–4 kpl Champ herkkusieniä
öljyä
3 kananmunaa
loraus vettä
suolaa
mustapippuria
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
Vihreäkeiju oreganoa
Vihreäkeiju timjamia
Vihreäkeiju viinisuolaheinää

Viipaloi ja paista herkkusienet öljyssä. Riko kananmunat kulhoon, lisää loraus vettä, vispaa kananmunien rakenne reilusti rikki ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista munakas keskilämpöisessä pannussa. Lisää väliin paistetut herkkusienet ja reilusti yrttejä. Taita ja tarjoile herkkusienimunakas tuoreiden yrttien kanssa.

 

ESPANJALAINEN PERUNAMUNAKAS – Team Vihreäkeiju -Dennis

Dennis Rafkinin aamupalaherkku on maistuva espanjalainen perunamunakas, joka syntyy kätevästi esimerkiksi edelliseltä aterialta yli jääneistä keitetyistä perunoista. Makua munakkaaseen saa chorizosta, parmesaanista ja tuoreista yrteistä.

3 kypsää perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g chorizoa
5 kananmunaa
¾ dl vettä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Vihreäkeiju basilikaa
Vihreäkeiju oreganoa
Vihreäkeiju timjamia
½ dl raastettua parmesaania
50 g voita paistamiseen
tuoreita Vihreäkeiju yrttejä ja parmesaanilastuja koristeluun

Kuutioi perunat, hienonna sipuli ja valkosipuli ja suikaloi chorizo. Sekoita kananmunat sekä vesi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna yritit, raasta parmesaani ja lisää ne munakasmassaan. Paista chorizot ja sipulit voissa, lisää joukkoon perunat. Ruskista hieman ja kaada päälle munakasmassa. Annan hyytyä matalalla lämmöllä kannella peitettynä. Viimeistele perunamunakas tuoreilla yrteillä ja parmesaanilastuilla.

Katso myös muut battle annokset

Rafkin battle snack
Rafkin battle lounas