Rafkin battle -lounas

Team Vihreä Keiju eli Dennis Rafkin laittaa vanhemman valtiomiehen ottein herkuttelijalle sopivaa gourmeeta tuoreilla Vihreä Keiju-yrteillä maustettuna, kun taas Team Champ eli Ruben Rafkin kokkaa nuoren urheilijan innolla ruokaisaa, mutta terveellistä suuhunpantavaa Champin herkkusienistä.

Rafkin Battle asettaa vastakkain kaksi sukupolvea Rafkineita – isoisä Dennis ja pojanpoika Ruben ottavat mittaa aamupalan, lounaan ja välipalan valmistuksessa. Rafkin Battle on rennolla asenteella valmistettua ruokaa ja hyväntahtoista herjanheittoa!

YRTTINEN HERKKUSIENIPASTA – Team Champ -Ruben

Herkkusienipasta on täyttävä ruoka, jolla pysyy riuskempikin urheilijanuorukainen täynnä energiaa. Ruben Rafkinin herkkusienipasta on miehen itsensä mukaan jopa parempaa kuin isoisä Denniksen keitokset. Tuoreilla yrteillä annokseen saa vielä lisää makua.

½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl Vihreäkeiju rosmariinia
250 g Champ ruskeita herkkusieniä
öljyä
2½ dl kermaa
1 tl dijon-sinappia
250 g spagettia
suolaa
mustapippuria
Vihreäkeiju basilikaa
tuoreita Vihreäkeiju yrttejä koristeluun

Pilko sipuli, valkosipuli, rosmariini ja sienet. Kuullota sipulit öljyssä, lisää joukkoon sienet ja ruskista ne. Lisää kerma, rosmariini ja sinappi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kastike suolalla, pippurilla sekä basilikalla ja lisää pasta kastikkeen joukkoon. Koristele herkkusienipasta vielä lopuksi tuoreilla yrteillä.

 

PAISTETTU LOHI, PARSAA JA YRTTISALAATTIA – Team Vihreäkeiju -Dennis

Paistettu lohi toimii erinomaisesti parsan, kirpeän yrttisalaatin ja täyteläisen hollandaise-kastikkeen kanssa. Dennis Rafkinin lounasresepti on täydellinen yhdistelmä tuoreita kasviksia, maukasta lohta, tuhtia hollandaisea ja kirpeää vinegrettiä.

5 parsaa
1 annospala lohta
voita
suolaa
mustapippuria
Vihreäkeiju viinisuolaheinää
Vihreäkeiju basilikaa
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
VihreäKeiju salaatteja
2 rkl vinegretti-kastiketta
½ dl valmista hollandaise-kastiketta

Katko parsoista puisevat varret. Paista lohi ja parsat voissa haluamaasi kypsyyteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita yrttejä ja revittyä salaattia ja mausta vinegretillä. Kasaa lautaselle ensin salaattia, sitten paistettua parsaa ja lohta. Viimeistele paistettu lohi lämpimällä hollandaise-kastikkeella ja tuoreilla yrteillä.

Katso myös muut battle annokset

Rafkin battle aamupala
Rafkin battle snack